Metingen elektromagnetische straling onder de blootstellingslimiet

In het vierde kwartaal van 2021 heeft Agentschap Telecom zes voorlichtingsmetingen uitgevoerd. Daarnaast zijn in 2021 door de inspecteurs nog eens 350 steekproefmetingen uitgevoerd. In alle gevallen liggen de gemeten waarden onder de blootstellingslimieten. Alle metingen zijn gepubliceerd in het Antenneregister. 

Voorlichtingsmetingen voor het Antennebureau

Bij een voorlichtingsmeting wordt een breedbandige en selectieve meting uitgevoerd. Bij de breedbandmeting worden alle aanwezige elektromagnetische velden gemeten, waaronder de signalen van 5G. Bij de selectieve meting wordt gekeken naar het sterkste signaal in de omgeving. Alle gemeten waarden staan in het meetrapport. 

In het vierde kwartaal van 2021 is gemeten bij vijf antenne-installaties voor mobiele communicatie en een radarinstallatie in Wier. Alle gemeten waarden liggen onder de blootstellingslimieten. De blootstellingslimieten liggen, afhankelijk van de frequentie, tussen de 2 W/m2 en 10 W/m2.

EMV-meetlocaties met vermogensdichtheid en rapport
Plaats Locatie Gemeten vermogensdichtheid Meetrapport in PDF
Dodewaard Kerkstraat 0,0008 W/m2 Dodewaard - Kerkstraat
Noordwijk Lange Velderslag 0,0005 W/m2 Noordwijk - Lange Velderslag
Sittard Wimmeren 0,0373 W/m2 Sittard - Wimmeren
Soest Piet Hendriklaan 0,0015 W/m2 Soest - Piet Hendriklaan
Wier Meerdere locaties 0,039 W/m2 Wier - meedere locaties
Zandvoort Boulevard Paulus Loot 0,0406 W/m2 Zandvoort - Boulevard Paulus Loot

Steekproefmetingen

Op 350 locaties waar de inspecteurs van het agentschap voor andere onderzoeken metingen uitvoeren, hebben zij in 2021 ook een EMV-meting uitgevoerd. Op deze locaties is alleen een breedbandmeting uitgevoerd. Alle gemeten waarden liggen onder de blootstellingslimieten en staan in het Antenneregister.