Wat kan het Antennebureau voor jou betekenen?

We bieden een breed palet aan diensten en producten voor iedereen die te maken krijgt met antennes. Na een periode waarin alles online moest, bieden we nu een mix van fysiek en online. Hieronder een kort overzicht wat we voor je kunnen doen:

Voorlichting en advies op maat bij antenneplaatsing

Wordt in jouw gemeente of op je woongebouw een antenne geplaatst en heb je daar vragen over? We verzorgen op verzoek voorlichtingen en presentaties over antenne-installaties aan omwonenden, VvE’s, gebouweigenaren en overheden waarbij we ingaan op techniek, gezondheid en wet- en regelgeving.

Voor informatieavonden en inloopbijeenkomsten over (de plannen voor) antenneplaatsing werkt fysieke aanwezigheid het beste om écht interactief met elkaar in gesprek te kunnen, maar het kan natuurlijk ook digitaal. We denken graag met je mee over de opzet en invulling van zo’n sessie.

Cursussen voor professionals

We organiseren jaarlijks tenminste vier basiscursussen ‘Alles over antennes’ voor professionals (gemeenten, GGD’en, mobiele operators, etc.) die in hun werk te maken hebben met antennes. Daarin nemen we de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, gezondheid, wet- en regelgeving en communicatie mee. Afhankelijk van je voorkeur kun je je aanmelden voor een digitale cursus of een fysieke cursus.

Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je hier

Digitale kenniscafés over actuele thema’s

Het Antennebureau organiseert met enige regelmaat online kenniscafés voor gemeenteambtenaren en raadsleden over actuele thema’s zoals nieuwe wet- en regelgeving, 5G, het meten van elektromagnetische straling, etc.

Het eerstvolgende kenniscafé, over het medegebruik van gemeentelijke infrastructuur voor de plaatsing van small cells, is op 28 september aanstaande. Je kunt je hier nog aanmelden!

Producten voor gemeenten, professionals en omwonenden

Op onze website staan verschillende handige producten die voor bijna iedereen handig zijn als je vragen hebt over de werking van antennes en de regels die daarvoor gelden. Een kleine greep uit het assortiment:

Alle producten (en nog veel meer) zijn terug te vinden op www.antennebureau.nl

Alle antenne-installaties en stralingsmetingen te vinden in het Antenneregister

In het Antenneregister vind je alle antenne-installaties in Nederland. Op dit moment zijn het circa 16.000. Ook alle metingen van het elektromagnetische veld (ook wel stralingsmetingen) van toezichthouder Agentschap Telecom staan erin.