Basiscursus 'Alles over antennes'

Het Antennebureau geeft cursussen aan professionals die in hun werk te maken hebben met het onderwerp antennes. Elk jaar nemen we de nieuwste ontwikkelingen mee op het gebied van techniek, regels en gezondheid. De cursussen zijn gratis.

Inhoud basiscursus Alles over antennes

Tijdens de basiscursus Alles over antennes krijgt u algemene informatie over antennes gericht op de onderwerpen gezondheid, wet- en regelgeving en techniek.

Na deze dag bent u onder andere op de hoogte van de uitgangspunten van het Nationaal Antennebeleid, de gezondheidseffecten van antenne-installaties, hoe een netwerk van antennes in elkaar zit en waarom nieuwe antennes nodig zijn, en de manier waarop elektromagnetische straling wordt gemeten.

Tijdens de cursus wordt u een lunch aangeboden. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Waar en wanneer wordt de cursus gegeven?

De basiscursus is in Amersfoort, op loopafstand van het centraal station. Door de grote belangstelling in 2019 zijn er in 2020 vijf basiscursussen gepland. In onze flyer Cursusaanbod Antennebureau 202O (PDF, 6 pagina's) leest u het basisprogramma. In onze cursussen nemen we altijd de laatste ontwikkelingen mee, ook over 5G.

Online cursussen in 2020

Door het coronavirus zijn onze fysieke cursussen op 19 maart en 14 mei niet doorgegaan. Omdat de 1,5 meter nog geldt, hebben wij besloten onze cursus dit jaar online aan te bieden. 

Als onze cursus online staat, krijgen alle cursisten die zich hebben opgegeven voor maart, mei, september en november dit jaar opnieuw de gelegenheid zich aan te melden voor een twee uur durende online livesessie op 17 september en 12 november. Deze online livesessie wordt zowel op 17 september als op 12 november twee keer aangeboden. Per keer is er een maximum van 30 deelnemers. Na aanmelding voor één van deze sessies, krijgen de deelnemers een link waarmee ze toegang krijgen tot onze online cursus. Deze volgen ze in eigen tempo voorafgaand aan de gekozen live sessie. In de live sessie maken we kennis met alle deelnemers, bieden we een kort programma en kunnen de deelnemers vragen stellen over wat ze hebben gehoord in de online cursus.

Dit betekent dat nieuwe belangstellenden voor onze cursussen dit jaar geen mogelijkheid meer hebben om zich aan te melden. Wij streven ernaar in 2021 onze cursussen weer fysiek aan te bieden. Wij hopen in september 2020 hier meer duidelijkheid over te geven.