Veldsterktemetingen in het Antenneregister

Vanaf vandaag staan de veldsterktemetingen van Agentschap Telecom in het Antenneregister. Zo kunt u in één oogopslag zien waar in uw omgeving antenne-installaties staan en waar de dichtstbijzijnde meting gedaan is. De berekende veilige afstand staat niet meer in het Antenneregister.

Veldsterktemetingen in het Antenneregister

In het Antenneregister staan de veldsterktemetingen die de inspecteurs van Agentschap Telecom sinds 2016 in opdracht van het Antennebureau hebben uitgevoerd. In totaal gaat het om meer dan 150 veldsterktemetingen. Vanuit het Antenneregister kunt u via een link doorklikken naar het bijbehorende meetrapport. Elk kwartaal worden er nieuwe metingen toegevoegd. Alle metingen, ook van voor 2016, blijven ook beschikbaar via antennebureau.nl

Antennes moeten altijd veilig zijn: op publiek toegankelijke plekken mogen de ICNIRP-blootstellingslimieten nergens overschreden worden. Uit de metingen van Agentschap Telecom blijkt dat de veldsterkte ruim onder de blootstellingslimieten blijft. De gemeten waarden liggen in de meeste gevallen tussen de 0,5 en 3 volt per meter. De strengste blootstellingslimiet is 28 volt per meter.

Veilige afstand uit het Antenneregister

De berekende veilige afstand is uit het Antenneregister verwijderd. De veilige afstand in het register was een berekende afstand per antenne. Hierdoor werd het effect van meerdere antennes niet bij elkaar opgeteld. De werkelijk gemeten veldsterktes geven een realistisch beeld van de blootstelling aan elektromagnetische velden in de praktijk.