Programma cursussen Antennebureau 2018

Onze kennis over antennes, het mobiele bereik in Nederland, de wetten en regels en de verantwoordelijkheid van partijen hierin: wij delen deze kennis graag met professionals in onze cursussen.

Ook vertellen wij onze ervaringen bij het geven van voorlichtingen over antenne-installaties op scholen, bij woningbouwcoöperaties en in gemeenten.

Inhoud programma

Uitleg over nieuwe technieken als 5G

De verwachting is dat het gebruik van mobiele communicatie sterk blijft groeien. Waarschijnlijk komen er nog steeds meer kleine antennes bij. Hoe verhoudt zich dit tot de bestaande zendmasten? En mogen die kleine antennes zomaar overal geplaatst worden? Een gastspreker van Agentschap Telecom vertelt over de techniek van 5G.

Verschillen beleid antennes buitenland en beleid antennes Nederland

Wat is het buitenlands Antennebeleid, op welke punten verschilt dit van ons land en waarom?

Inzicht in meest recente onderzoeken elektromagnetische straling en gezondheid

Een gastspreker van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vertelt u de uitkomsten van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken over gezondheid en elektromagnetische velden.

Het voorkomen van onrust en protest bij plaatsen zendmasten

Hoe communiceert u naar omwonenden over de komst van een zendmast in uw gemeente? Welke rol speelt de beleving van risico's hierin?

Het meten van elektromagnetische straling in de praktijk

Een gastspreker van Agentschap Telecom legt uit en laat zien wat er komt kijken bij het meten van elektromagnetische velden.

Aanmelden cursussen Antennebureau 2018

De cursussen worden in Amersfoort gegeven, op loopafstand van het centraal station. In de groep is er ruimte voor uw vragen. U profiteert van de kennis en ervaring van medecursisten. Na de cursus krijgt u digitaal achtergrondinformatie wat u van pas kan komen in uw werk. De cursus is gratis. Het kost u aan tijd maximaal één dag.

De eerste basiscursus is op donderdag 18 januari 2018. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Belangstelling? Meld u zich dan hier aan.

In de flyer Cursusaanbod 2018 (PDF, 187,8 KB) staan alle data en leest u het volledige programma.