Antennebureau alles over antennes

Over ons

Het Antennebureau is het informatiebureau van de overheid over antennes en gezondheid. Zowel burgers als overheden en bedrijven kunnen bij ons terecht met vragen over gezondheid, wet- en regelgeving en techniek in relatie tot antennes. Het Antennebureau publiceert op haar website het Antenneregister, met de locaties en gegevens van verschillende antennes in Nederland.

Het Antennebureau geeft jaarlijks tussen de 75 en 80 voorlichtingen in het land, bij gemeenten, woningcorporaties, VVE-en enzovoort. Daarnaast beantwoordt zij meer dan 1000 vragen per jaar van burgers, (rijks)overheid en andere organisaties.

Wordt er bij u in de buurt een antenne geplaatst, dan kunt u een medewerker van het Antennebureau uitnodigen om informatie te geven over antennes.
Dit kan in de vorm van een voorlichting, maar ook door een adviesgesprek waarin een adviseur van het Antennebureau u in een persoonlijk gesprek helpt met het opstellen van een antennebeleid of andere zaken.

Op de website van het Antennebureau vindt u informatie over antennes, veldsterktemetingen en relevante links naar andere organisaties en informatiebronnen.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, neem dan contact met ons op via onze informatielijn

0900-268 36 63 (lokaal tarief)

of via info@antennebureau.nl

Antenneregister.nl

In het Antenneregister vindt u een overzicht van verschillende antenne-installaties in Nederland. Zo kunt u zien waar, en wat voor antennes in uw omgeving staan opgesteld. 

Het Antennebureau maakt deel uit van Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken