Small cells in het Antenneregister

Vandaag is een veld voor small cells (kleine antennes) toegevoegd aan het Antenneregister. Zodra small cells geplaatst worden die voldoen aan de Europees vastgestelde kenmerken ziet u dat in het register.

Achtergrond

Mobiele operators en andere aanbieders moeten aangeven waar zij small cells plaatsen die voldoen aan de kenmerken die de Europese Commissie heeft vastgesteld. Dit staat in de vernieuwde Telecommunicatiewet. Met de toevoeging van het veld voor small cells aan het Antenneregister worden deze gegevens ook zichtbaar.

Komende jaren nog weinig small cells verwacht

Uit onderzoek van Dialogic (2021) naar de verwachte toename van het aantal antenne-installaties in Nederland bleek dat tot 2026 nog geen grootschalige introductie van small cells verwacht wordt. Het kan dus nog even duren voordat de eerste small cells te zien zijn in het Antenneregister.